marți, 16 februarie 2016
Pui acordeon !
Ingrediente:
4 oua la temperatura camerei
125 gr zahar fin
300 gr Nutella
125 gr unt topit, dar rece
1 lingurita extract de vanilie
putina sare
2 linguri cacao pudra
100 gr faina alba
500 ml lapte caldut
zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius.
2. Tapeteaza o tava cu hartie pergament.
3. Separa ouale.
4. Bate spuma albusurile. Lasa-le deoparte.
5. Mixeaza galbenusuruile cu zaharul pudra, ca sa obtii o compozitie cremoasa.
6. Adauga Nutella, unt topit, extract de vanilie, sare si pudra in mixul cu galbenus. Omogenizeaza.
7. Continua sa mixezi la viteza mica si pune faina, cate o lingura, apoi laptele. Omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie ca aluatul pentru crepes.
8. Incorporeaza usor albusurile, folosind o spatula.
9. Toarna aluatul in tava pregatita si bag-o in cuptor pentru 40-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
10. Lasa prajitura sa se raceasca, apoi bag-o in frigider pentru cel putin 2 ore.
Serveste-o cu zmeura si zahar pudra.
http://retete.unica.ro/
Pui acordeon !
Reviewed by Ani Bolog
on
16 februarie
Rating: 5
Reviewed by Ani Bolog
on
16 februarie
Rating: 5
