Latest News

.

marți, 16 februarie 2016

Oua benedict !









4 oua
2 briose englezesti (sau 2 chifle moi)
8 felii de bacon fin feliat
cateva fire de ceapa ciorii (sau ceapa verde) fin tocate pt. presarat
1 pahar de 150 ml. cu otet
1 lingura rasa de sare
sos olandez:
2 galbenusuri
2-3 linguri de zeama de lamaie (sau cat va place, eu am pus zeama de la 1/2 de lamaie)
1 praf de sare
125 de grame de unt topit
piper alb dupa gust
Preparare Oua Benedict:

Tineti cont, am pregatit un mic dejun pentru doua persoane, daca aveti mai multi la masa, cresteti cantitatea ingredientelor proportional cu numarul persoanelor.

Acest mic dejun delicios, demn de capetele incoronate de la Curtea Angliei, nu este greu de facut daca va pregatiti cu grija ingredientele la indemana, precum si vasele si ustensilele de bucatarie necesare.

Veti avea nevoie de: o oala cam de 4 litri pentru prepararea oualor; un castron potrivit pt. bain-marie (eu am folosit unul de sticla termorezistenta) care sa se potriveasca la gura unei cratite in care veti fierbe apa (daca aveti vasul special pentru bain-marie, chapeau bas, eu n-am); tigaie pentru prajit baconul; plita sau grill sau toaster pt. prajit briosele.

Scoateti untul din timp din frigider, separati galbenusurile pt. sos, asigurati-va ca toate ouale folosite sunt foarte proaspete, pt. ca vor fi partial pregatite termic, stoarceti lamaia si puneti la fiert apa in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale cat si pentru bain-marie, tineti cont sa nu umpleti vasul pentru bain-marie, apa nu tebuie sa atinga fundul castronului atunci cand este asezat deasupra.

Pana apa atinge temperatura de fierbere, incingeti tigaia si prajitti feliile de bacon pana devin crocante, apoi le scoateti pe servete de hartie absorbanta.



http://www.retetecalamama.ro/