Latest News

.

joi, 10 martie 2016

Cum se prepara cea mai uba telina -pane !



Telina contine vitamina A, B, C, K, PP, dar si minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu etc. In scop terapeutic, se folosesc radacinile tuberizate, frunzele si semintele cunoscutei legume.

Daca suferiti de hipertensiune, consumati cu incredere telina ca tratament adjuvant. Are proprietatile necesare pentru a va ajuta. Ele sunt cunoscute inca din Antichitate si este atestata utilizarea telinei atat in Imperiul Roman, cat si in China. Mai nou, la Universitatea din Chicago s-au facut cercetari care au confirmat ca telina contine substante care echilibreaza presiunea sangelui (prin relaxarea vaselor sangvine).

Slabeste 5 kilograme in 20 de zile cu dieta cu telina

Cei care sufera de anemii stiu deja ca telina ii ajuta sa obtina un echilibru al valorilor fierului si magneziului din organism. Persoanele care au valori mari ale colesterolului trebuie sa adauge la dieta zilnica si telina daca isi doresc o remediere sigura si fara reactii secundare a problemei.

Ingrediente telina pane: 2 buc. telina, sare, 1 ou, 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet, 1 pahar maioneza, 2 buc. castraveti mici acri, marar verde tocat, ulei pentru prajit

Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul picant se prepara din maioneza, care se amesteca cu castravetii taiati marunt si cu mararul verde tocat. Feliile de telina prajite se pun in acest sos.


http://sanatate.bzi.ro/