Latest News

.

vineri, 11 martie 2016

Ficatei cu smantana !




Ingrediente

500 g ficatei (o caserola)
150 ml/gr smantana dulce sau fermentata
2 cepe
1 cubulet de unt sau 30 ml ulei
sare
piper
1 legatura patrunjel proaspat
Mod de preparare

Ficateii se curata si se spala.
Intr-o cratita se pune 1 l apa la fiert, cand a dat primul clocot se adauga ficateii . Se lasa la fiert cca 3 min, apoi se scot si se taie fiecare in doua – trei parti.
Intr-o tigaie punem untul la topit, cand s-a incins se adauga ceapa taiata feliute. Se caleste cateva minute pana devine sticloasa.
Se adauga ficateii, amestecam cu ceapa , adaugam 100 ml apa fierbinte , sare, piper dupa gust si lasam pe foc cca 12-15 min.
Se adauga smantana, se amesteca si se mai lasa cca 1 min.
Se ia tigaia de pe foc si adaugam patrunjel proaspat tocat marunt.
Daca doriti sosul mai acrisor folositi smantana fermentata, pentru sos dulce folositi smantana dulce.

Pofta Buna!

http://retete.marya.ro/