marți, 1 martie 2016
Paste cu sos de parmezan
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 30 min
INGREDIENTE
230 g paste
240 ml lapte + 480 ml apă/supă de pui/de legume
50 g parmezan ras
1 lingură ulei de măsline + 2 linguri de unt
sare și piper după gust
pătrunjel proaspăt tocat
PREPARARE
Una dintre cele mai gustoase, rapide și ușoare rețete cu paste din lume! Masa ideală pentru cei care preferă sosul alb celui roșu. Se face cât ai bate din palme de repede, într-un singur vas, din ingrediente la îndemână!
Încălzește uleiul într-o tigaie mare. Pune usturoiul tocat la călit, 1-2 minute, amestecând.
Toarnă peste apă/supă de pui/de legume, laptele, untul și pastele (la alegere: spaghete, fettuccine etc.) și asezonează cu sare și piper.
Adu la fierbere și apoi redu focul, amestecând ocazional până când pastele se fac – circa 18-20 de minute.
Adaugă parmezanul. Dacă amestecul e prea dens, mai poți pune un pic de lapte, până obții consistența dorită.
Servește imediat, dupa ce presari niște pătrunjel deasupra. Dacă mai vrei, mai poți pune extra parmezan ras, pe fiecare porție în parte.
*Din cantitățile date, îți vor ieși aproximativ 4 porții.
http://retete.unica.ro/
Paste cu sos de parmezan
Reviewed by Ani Bolog
on
01 martie
Rating: 5