Latest News

.

luni, 14 martie 2016

Alternative care te scapa de kilograme !




Vei scăpa mai ușor de kilograme dacă vei ține cont de câteva sfaturi utile pe care să le aplici în obiceiurile alimentare.

Gătește la foc mic

Mâncarea fiartă pe îndelete, preparată acoperit, cere mai puțin ulei la pregătire. În plus, este mult mai sănătoasă. Evită prăjelile și paneurile pentru că sunt adevărate bombe calorice care adaugă kilograme și pot fi periculoase pentru sănătate.

Mirosuri care ”taie” foamea

Anumite mirosuri te fac să nu mai poți de poftă (usturoiul, vanilia etc.), altele în schimb pot transmite creierului semnalul că stomacul este plin. Dintre acestea din urmă, cele mai de efect sunt mirosul de măr verde, de mentă, de ceai verde. Ține, așadar, pe masă fructiera sau ceașca plină cu un ceai de mentă aburind.

Ce nu vezi, uiți

Nu ține la vedere produsele tentante, mai ales dacă ești pofticioasă. Ascunde ciocolata, napolitanele, grisinele, înlocuiește chipsurile cu feliuțe de morcovi cruzi, cubulețe de castraveți, iar dacă îți place să mănânci floricele când te uiți la televizor, fă-le fără grăsime și pune-le doar puțină sare.

Strânge cureaua

La propriu. Adică încinge-te mai strâns cu o curea sau cu un cordon, mută nasturele beteliei mai în interior, astfel încât să te strângă mai puțin. Astfel, nu ai cum să uiți că uneori trebuie să te mai abții de la câte ceva, ca să nu capeți forme prea rotunjite.

Mai multă odihnă, mai puține kilograme

Cu cât ești mai obosită, cu atât îți este mai foame. Chiar dacă nu mănânci nimic în plus sau ”interzis”, atunci când nu dormi de ajuns te îngrași mai repede. De ce? Fiindcă nu asiguri creierului odihna necesară, iar acesta se ”răzbună” dereglând metabolismul.

Nu renunța la niciun aliment

Nu scoate pâinea din alimentație, trebuie doar să o mănânci cu măsură și în combinațiile potrivite. Grăsimile sunt, și ele, foarte importante, condiția fiind ca acestea să fie grăsimi sănătoase. Nu este cazul nici să te ferești de dulciuri ca de otravă, pentru că sistemul tău nervos este chiar fericit când le primește. Renunță însă la pâinea albă, la slăninuță, la produse de patiserie și la dulciurile de cofetărie. Trăiască pâinea neagră, uleiul presat la rece, fructele, prăjiturile cu puțin zahăr (preferabil făcute acasă) și când este cald afară, înghețata.


http://www.libertateapentrufemei.ro/