Latest News

.

joi, 14 aprilie 2016

Briose de paști !







Ingrediente:

2 oua
150 gr zahar
150 gr unt topit
coaja razuita de la o portocala
5 linguri zeama de portocala
5 linguri lapte
tonka razuita (o samanta)
250 gr faina
lingurita praf de copt
jumatate lingurita bicarbonat
esenta de portocale

Mod de preparare:

Ouale se bat intr-un castron, se adauga zaharul si untul topit. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam zeama de portocala, laptele, coaja razuita de portocale, tonka razuita, praful de copt, bicarbonatul, esenta. Se amesteca bine, iar la final se incorporeaza faina. Compozitia obtinuta, se pune in formele de copt. Formele de iepuras, le-am uns cu unt inainte de a pune compozitia. Se coc timp de 25 - 30 de minute. Apoi am pictat pe fondant, decupat in forma de ou.
Briose de Pasti pregatite de Dia.


http://culinar.bzi.ro/