Latest News

.

sâmbătă, 14 mai 2016

Quinoa ,alimentul -minune care te ajuta sa slabesti sanatos





"Aurul incasilor", cum a fost supranumita quinoa, este un aliment cu o valoare nutritionala incontestabila. Quinoa isi are originile in America de Sud si este considerata o pseudocereala, intrucat se situeaza la granita dintre cereale si ierburi si face parte din categoria superalimentelor, alaturi de germeni, lucerna, alge marine, seminte de in.

Quinoa este o sursa excelenta de minerale, vitamine, nutrienti si acizi grasi esentiali, care te ajuta sa fii supla si sanatoasa.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa introduci quinoa in alimentatia ta:

1. Contine de doua ori mai multe fibre decat alte cereale

Da, quinoa contine de doua ori mai multe fibre decat orice alta cereala. Fibrele actioneaza ca un burete si absorb toxinele din organism, ajutandu-te sa slabesti si sa fii sanatoasa.

Ce afectiuni putem trata cu quinoa, cea mai nutritiva planta

Pentru a profita la maximum de beneficiile oferite de quinoa, mesteca bine boabele. Astfel, nu doar ca vei dobandi rapid senzatia de satietate, dar vei avea si o digestie imbunatatita.

2. Bogata in fier si magneziu

Fierul, magneziul, calciul si acidul folic sunt minerale esentiale pentru organism, iar o deficienta te poate aduce in pragul epuizarii si poate determina organismul sa fie vulnerabil in fata bolilor, potrivit ele.ro. Quinoa contine toate aceste minerale, plus multe altele, iar un consum regulat al acestor cereale te ajuta sa ai un metabolism eficient si sa arzi celulele adipoase mai repede decat crezi.

3. Te ajuta sa slabesti

Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, quinoa este cel mai indicat aliment pe care sa-l consumi. O jumatate de cana de quinoa uscata contine in jur de 250 de calorii, dintre care aproximativ 50 provin din proteine, 20 din zaharuri, iar restul sunt carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase. In plus, quinoa nu contine gluten, reduce nivelul de colesterol, intareste sistemul imunitar, mentine sanatatea sistemului circulator si a celui renal.

Alimentul-minune recomandat de Harvard

4. Contine proteine mai sanatoase decat carnea

Quinoa este plina de proteine, nutrienti care sustin metabolismul si te ajuta sa fii energica pe tot parcursul zilei. Daca vrei sa slabesti si sa-ti detoxifici organismul de grasimile rele, inlocuieste carnea cu minunatele boabe de quinoa. Nutritionistii sunt de parere ca boabele de quinoa contin proteine mai bune decat cele care se gasesc in carne, deci sunt indicate in dietele persoanelor care doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa sau a celor care adopta un regim vegetarian.

5. Bogata in antioxidanti

Quinoa este recunoscuta pentru continutul bogat in antioxidanti: vitaminele A, C si E, care incetinesc acest proces de imbatranire a celulelor si contribuie la intarirea sistemului imunitar. Aceste substante lupta impotriva radicalilor liberi care distrug celulele, ataca tesuturile si afecteaza functiile vitale.